Ga naar hoofdinhoud

Een gebeurtenis een plek geven

Iedereen in het leven maakt gebeurtenissen mee die ingrijpend en traumatiserend kunnen zijn. Op het moment dat deze gebeurtenis plaatsvindt neemt het overlevingsdeel over om deze ervaring te overleven. Pijn splits zich af en wordt onbewust weggestopt. De overlevingsdelen zullen namelijk alles doen om over te gaan tot de orde van de dag. Daardoor zullen we op termijn ons identificeren met dit deel en ontstaan patronen en overtuigingen die zorgen voor vastlopen op vele vlakken in het leven. Feitelijk ben je dan nog steeds aan het overleven in plaats vanuit jouw echte kern te leven.

Ergens herinneren we allen wie we in de essentie echt zijn. Onbewust beschermen de overlevingsdelen jou het opgelopen trauma en pijn stukken te voelen. Door jouw gezonde deel, het trauma deel en overlevingsdelen visueel te maken, kan je de ervaring verwerken. Je ziet waar jouw patronen vandaan komen en krijgt diepere inzichten in het hoe en waarom. Door de herkenning en erkenning kun je in veilige setting opnieuw contact maken met jouw gezonde deel en zodoende in het dagelijks leven bevrijdt zijn van beperkingen. Je leert jezelf in de diepere lagen kennen en krijgt een kans om lichter en met minder bagage te leven. Je zult je gezond, krachtig en vrij voelen waardoor keuzes die je maakt in het leven trouw zijn aan dit gezonde deel.

Neem contact op

Hoe wij samen te werk gaan

Door mijn website te bezoeken heb je eigenlijk de eerste stap gezet. Een moedige beslissing om zelfonderzoek aan te gaan. De tweede stap is dat wij met elkaar in contact komen. Je bent welkom om eerst even te bellen om kort te bespreken wat we gaan doen. Stuur je liever een e-mail of berichtje via WhatsApp? Ook geen probleem!

Het eerste gesprek neem ik de tijd om elkaar te leren kennen. Ook leg ik je uit hoe we samen te werk gaan en zal ik je achtergrondinformatie geven over het familiesysteem en hoe trauma(therapie) werkt. Met vraagstellingen en invoelen werken we samen toe naar het formuleren van jouw verlangen en intentie. Deze zin maken we visueel door ze op te stellen in de praktijkruimte door middel van het plaatsen van vloerankers die het woord en of de zin representeert. Daardoor kun je vanuit een waarnemende rol, en ook als resonantiepersoon, de onderliggende ervaringen, gebeurtenissen en personen zichtbaar maken die met jouw verlangen verbonden zijn.

Vrijheid zien we als iets moois. Het kan zo zijn dat je eigenlijk ten diepste bang bent vrij en onafhankelijk te zijn. Echt op jezelf te vertrouwen. Het verlangen naar vrijheid geeft op deze manier dus aan wat jou blokkeert vrij te leven.

Deze methode werkt zeer doeltreffend. Het betekent overigens niet dat je nooit meer triggers zal hebben. Sommigen verdwijnen, helen en worden verwerkt. Ook blijven er delen kwetsbaar, maar door mijn manier van werken leer je vanuit het gezonde deel te zien wanneer je vanuit trauma of overleving reageert. Daardoor raak je niet meer verstrikt in negatieve gedachtes en of handelingen. Je leert jezelf in het dagelijks leven te kalmeren en te begeleiden.

Onderdeel van dit werk is de zogenaamde spiegel resonantie methode, waarin je toegang krijgt tot onbewuste dynamieken die ervoor zorgen dat je op verschillende manieren vastloopt. Door deze praktisch onder woorden te brengen in de opstelling ga je vanuit een helder perspectief waarnemen en inzien. Hierdoor kun je weer terug keren naar jouw authenticiteit en een gezond leven.

Kosten traumatherapie

De sessies van identiteitsgerichte psychotraumatherapie worden (nog) niet vergoed door de verzekering. Per sessie van 90 minuten betaalt u €135,00. Betalen kan middels betaalverzoek direct na de sessie.

Wil je een afspraak verzetten of annuleren? Dat kan kosteloos tot 24 uur van tevoren. Als de afspraak binnen de 24 uur wordt verzet of geannuleerd, dan ben ik genoodzaakt om de volledige sessie in rekening te brengen.